söndag 7 augusti 2011

Frankrike 2011.

Hejsan! Jag har inte bloggat på ett tag för jag har i La France. Underbart. Även om jag inte kunde blogga, skrev jag i ipoden varenda dag.
Så.


27:ende Juli.
Hej bloggen! Även om jag inte kan blogga just nu så skriver jag ändå.
Idag gick jag upp klockan sex på morgonen. Även om jag la mig klockan halv ett så är jag faktiskt inte trött. Jag är konstigt nog fortfarande inte trött efter 10 timmar i bil? Klockan är just nu 22.46 och jag ör fortfarande inte trött, jag ör WHAAAAAAAAACK?!
Jag började på ett Svenskt nätverk och fick sedan ett:
Välkommen till Danmark!
Välkommen till Tyskland!
Välkommen till Holland!
Välkommen till Belgien!
Välkommen till Frankrike!



Medans jag bombades med dessa sms varenda gång jag kommit in i ett nytt land fastnade jag i serien "Band of Brothers" Den bästa serien som någonsin har gjorts. Den påminner om Call of Duty!
I morgon står några timmar i bil på kartan, så att vi kan se olika kuster,städer,saker... stenar?
Ja, saker i världen antagligen. 
Återkommer, ska lägga mig i den mysiga hotellsängen med den trevliga boken " Lathunden för låtskrivare" av Eva Hillered. 
Puss Emma. 


28:ende Juli.
Sitter just nu i bilen och beundrar de vackra städer och vägarna. Efter några mil på motorväg knappade pappa in "vacker resväg" på Gps:en och minsann, nu kör vi på underbara slingriga småvägar med vackra trähus vi sidorna.  Vi är just nu på den plats som Amerikanare och tyskar krigade mot varandra. För och mot Hitler. 
Återkommer senare ikväll. 


Hej, sitter just nu inne på hotellrummet i fönsterkarmen. Dels för att det finns bättre internet här, och att det är så ljust och vackert här. Just nu är vi där min serie utspelar sig. 1944, andra vörldskriget. Tyskarna mot Amerikanarna. Jag har sett tuuuusen av stentavlor som är till ett hedrande minne av de soldater som dog i kriger mot tyskarna. Där fanns stenar från brittiska soldater. Vi är just nu i Bayeux. Vi bor på ett underbart hotell! Vi fick redan på att Kennedys fru har bott på detta hotellet, likaså Tom Hawnks. Han bodde här när han spelade in filmen " Rädda menige Ryan." 
I morgon ska vi utforska olika ställen där andra världskriget har utspelat sig på. 

hotellet.
en fransk söt dam.
ovanfrö ser ni en vacker katedral som fanns där. vårat hotell igen.

den brittiska kyrkogården.

ett vacker hus jag fotograferade.



29:ende Juli.

Hej. Idag har jag varit med om mycket!
 Jag har ju som ni vet börjat följa serien band of Brothers( som jag förresten såg klart idag) som handlar om amerikanska soldater(airbourne, 101 company) som krigar i andra världskriget. Idag har jag sett mkt om andra världskriget! 
Vi började på stället som heter "point du hook". Det är en klippspets med hundra vassa klippor under sig. 

Point du hook erövrade tyskarna från frankrike, och hade den i hela tre år! 
Under sen tiden har tyskarna bygga en massa saker, kanonhus, stridshus, avrättningsväggar, och andra cementting. 
Sedan kom Amerikas armegrupp som kallades "Rangers" , de kom från havs och började klättra upp för klipporna! 
Med en massa tyskar skjutandes på en medans man klättrade var det många som trillade ner, men så fort någon trillade ner så kom det en ny.
 Detta resulterade i att amerika tillslut vann och point du hook var räddad. 
När vi kom dit var det gassande sol och en fantastisk utsikt. 
Där fanns jättestora hålor överallt - spår från granater och nere i tyskarnas olika cementbyggda saker fanns där skott överallt inomhus. 
Stupet var förresten enormt, och jag förstås att det måste varit jättesvårt att ha klättrat upp här. Praktiskt taget ett självmordsuppdrag! 



 Efter detta åkte vi till Omaha beach, det var här det mesta av D-day inträffade
. Om ni inte vet var detta är får jag förklara för en någon annan gång .
 
Där gick vi sedan in på ett museeum om just andra världskriget, spännande. Vi fick också se en film om det hela. 
Sedan åkte vi till den Amerikanska graveyarden. 
Innan man kom in på själva kyrkogården så fanns där en massa texter, bilder, filmer, föremål som berättade om historian. Efter det kom vi ut till själva kyrkogården.
 Och hjälp var läskigt det var att se alla kors! Det var bara vita kors så långt ögat kan nå. Och jAg skojar inte. Det är så hemskt alltihopa. Det hemskaste av allt är att vi bara stod på A-delen. Där fanns ställena A-F. 
Där fanns alltså 5 sådanna här ställen till, med lika många kors, så långt ögat kan nå. Det är så hemskt alltihopa. Jättehemskt

kors så långt man kan se.


Omaha Beach

Jag, Bengt, Tobias, Pappa, Ida.

Ida och Tobias på Normadie.
30:ende Juli.

Jag sitter nu typ 30 mil ifrån när jag skrev sist . Sitter nämligen i denna underbara hus som vi ska bo i i en hel vecka. Huset är otroligt vackert, ett litet stenhus med vackra blåa knutar täckta med vindruvor och päron. Nedanför huset ligger där ett vilt stort buskage som består av fikon och en stor bambu skog! 
När vi kom in i huset fanns där ett avskilt rum, och resten var tillsammans med de andra. Jag räknade mig själv som lycklig som fick det avskilda rummet. Ett ensamt vackert rum med vackra väggar och ett litet takfönster ingen ser igenom! Underbart att slippa syrran.
 Men nu börjar det rycka en aning i dörren. tror och hoppas det har med vinden att göra, annars dör jag.
 

I morgon blir det strand och bad med surfing på de vågor som kommer in ibland( de bra vågorna finns här, tro det eller ej).





det vilda buskaget, (bambu)
1:a Augusti

Tjiniiixen! Bloggar för två häääärliga stranddagar lite snabbt. Dessa dagarna har varit underbara. Med 32 grader i skuggan, har jag blivit brun och röd! Jättekul och jättejobbigt! Det kliar öööverallt men annars är allt på topp med hälsan. Det ända speciella son har hänt med dessa dagarna är att vi hittade keramiklera under sanden på stranden idag. Och jag skojar inte, det är riktig keramiklera! 
Vi bara såg något grått som liknade sten, men när vi gick närmare och kände på det kunde man bryta loss det, och när man våtade reagerade det precis som keramik, åh herregud! Där gick en massa fransmän med hinkar och burkar som skulle lägga ner lera och en massa tanter som använde det som peeling för kroppen! Själv stod vi och tittade på, tossiga människor!
Jag återkommer, god natt!




2 Augusti.
Det regnar. Behöver jag säga mer? 
-kanske har det att göra med den stora spindeln som vi dödade i bilen igår.  
 Annars gör jag ingenting förutom att hoppas att regnet ska sluta komma, så att vi kan åka till stranden.  
Puss, Emma 


Nu har det hänt greeeejer! 
Efter jag skrev i morse blev det gudskelov uppehåll och en halv sol kom fram då och då. Vi körde till La Roche 3 mil bort och skulle kolla in alla affärer. Jag var inte shoppingsugen. Alls. 
Efter det åkte vi hem, klockan var 4 och vi började göra mat. 
Sedan åkte vi till stranden klockan 7 och kom hem klockan 22. Eftersom det finns tidvatten här var vattnet mycket högre än på dagen och vågorna var en man hög! Bodysurfandet gick på topp och solen kom fram hela tiden, helt underbart!!
Klockan är 23 och jag ska sova, enligt den franska radion ska det bli 31 grader , 

strandväder?

 


3:e Augusti
Andreas på stranden.
Hej, den franska radion hade fel. 
Nog var det soligt, men när vi åkte till stranden blev det muligt och kallt. Vi stannade bara en timme innan vi åkte till ett café med wifi. ungefär en baguette och lite surfande senare var det soligt med en blå malmö FF himmel! Vi bestämde oss för att åka till stranden igen. När vi lämnade stranden tidigare idag så var det folktomt. Nu var där massvis med folk och ALLA ville bada. Vågorna var enorma och många. Vi surfade i ungefär 1 och en halv timme. 
Nu ligger jag i sängen efter en hård konkurrens i Uno, jag kom trea. Planen i morgon är att om det regnar så går vi upp tidigt, städar huset och åker hem, annars chillar vi dagen lång och åker på Fredag. HOPPAS HOPPAS 

HOPPAS .
Puss, Emma.



Det bev så att vi åkte hem. Det regnade. Men nu är det sol hemma, hoppas ni alla har det bra hemma!

puss EMMA!

Inga kommentarer: