onsdag 17 mars 2010

branden i kille :)


Tjosan!

Var på killebäck idag med esko, eleverna där berättade om hur det har upplevt branden.
Branden hände 2 dagar innan det skulle komma btx till skolan, nästan hela skolan brann ned. Första veckan var skolan ingenting, det kunde inte göra något. Sen fick dåvarande 7-8-9 till vipan i lund, och det yngre på andra klasser. Det hade inget kvar, knappt någon stans att va, inga läromedel , inget över huvudtaget...
sen till våren fixades det baracker som fortfarande det är i. Det är 3 baraklänger som det år gå i, klassrummen är jättesmå, det har ingen riktig no sal, bibloteket är 1 hylla med böcker. Det har ingenstans att ta vägen på rasterna.
6:orna har klara byggnader och kan gå hyfsat normalt. Men 9:orna som var 8:or då har inte kunnat jobba så vidare bra, och kan fortfarande inte det har nationella prov nu med. Eleverna där har levt med det i mer än 1 år, kommer leva med det till efter sommaren då den nya skolan är klar. Det har levt riktigt hemskt, vi som klagar på att vi går för mycket i skolan eller att skolan bara är skit, tänk då på hur det har det som är med om något sånt, det är något vi inte kan tänka oss. Men det kämpar förfullt :)
Vissa kanske hoppas på att skolan ska börja brinna så man slipper allt, men allt blir så mycket sämre. Inte något kul alls.
Hoppas ni tyckte detta var intressant
// Flicha



Inga kommentarer: