söndag 21 mars 2010

Tänkte skriva om lite news nu !
Först vulkanutbrottet på Island inatt. Det Har ju som sagt varit vulkanutbrott på Island nu.
Hittills tycks vulkanutbrottet nära av glaciären Eyjafjallajökull inte ha ställt till med någon stor skada. Men Sprickan, den är nästan en kilometer lång, som ligger i Fimmvörduhals där det är ganska isfritt, misstänker många att översvämningar på grund av smält glaciäris. Vulkanutbrottet på Island kan sätta igång ett större, finns möjlighet till farligare, utbrott i en närliggande vulkan. Det har det varnats om iaf. Senaste utbrottet var 1996.
Alla Flygplanen är inställda pga av om aska skulle komma in i motorera skulle det kunna gå sönder.
Importerandet av vatten i Sverige: Utan att veta om det så om det importerar vi svenskar väldigt mkt vatten. Det kommer med olika produkter. Till en läsk går det åt 200 liter vatten bara för att odla fram sockret. Till en tomat går det åt 13 liter vatten. Exempelvis för att producera en T-shirt så går det åt 7 000 liter vatten i produktionsledet. Ett par jeans kostar mellan 9 000 och 10 000 liter vatten.
Mer än 1 miljard lider av vattenbrist och över 2 ½ miljarder saknar tillgång till vatten, och så slösar vi så , är det rättvist?
Vi tänker bara på när man duschar går på toa på att vatten går åt men det finns så mycket mer !. Endast 2,5 procent av all vatten på jorden är sötvatten och av det är det bara en bråkdel som är tillgängligt för människan. Därför borde vi ju spara !
Slut med news för idag!
/Flicha



Inga kommentarer: