fredag 14 januari 2011

Skånskan

Från skånskan :

 Det är inte bara handbollsspelarna som har komplicerade instruktioner att följa. Även de som ska delta i inmarschceremonierna arbetar efter ett strikt schema.
På torsdagskvällen tränade de skånska fan- och flaggbärarna i Malmö/lunds Arena.
Det var inte helt enkelt för ceremonimästare Tommy Eikedahl att tyda den instruktion för inmarschen han fått, en bild med pilar kors och tvärs på hur flaggbärarna och fanbärarna måste gå när de tågar in tillsammans med de lag som ska spela i Malmö Arena.
– Har ni utsett vilka som ska vara fanbärare? Inte? Då får ni göra det nu, instruerade han sedan ungdomar från fem skånska handbollsklubbar.

Hur ska nu det här tydas? Det var inte helt enkelt för Tommi Eikedahl och Anders Nyberg att tyda marschinstruktionen.
Och så var det dags att öva. Inmarsch från ena hörnet, de båda handbollsflaggorna flaggorna först burna av vardera fyra unga spelare, därefter det ena lagets fana, domarna, och till sist lag nummer tvås fanbärare.
På långsidorna gäller det att hålla koll på de vita märkena och ställa upp efter dem och samtidigt, i ögonvrån, se att man är ungefär i linje med flaggbärarna på motsatta sidan.
– Och det är viktigt att hålla flaggorna så de inte ligger på golvet, poängterar Tommy Eikedahl.
– Och inget fniss! understryker en förälder.

När respektive lags nationalsång spelas ska fanbärarna ta några steg framåt och åt sidan och sedan träda tillbaka. När det är avklarat är det utmarsch i samma ordning som inmarschen.




Som sagt, jag är inte den ända som tycker att det är komplicerat (A)

Den fina prinsesstårtan. Från kakans konditori, haha :)


/ Flicha

Inga kommentarer: